Heftruck kopen

Een heftruck is een transportmiddel, dat u kunt gebruiken als goederen op een pallet staan en naar een bepaald plaats moeten worden vervoerd. Het transportmiddel wordt ook wel vorklift of vorkheftruck genoemd.

Wat een heftruck anders maakt dan een ander transportmiddel is de vork. Men spreekt ook wel over 'lepels'. Deze twee platte en uitstekende stangen van metaal bevinden zich aan de voorkant. Ze kunnen onder een palet worden gereden. Daarna kunnen ze met een hefmechanisme worden opgetild. Zo kan de palet van de ene plaats naar de anderen worden gereden.

Advies 
nodig?

Neem contact op

Magazijn

Wilt u een heftruck kopen? Bepaal dan eerste waarvoor u het vervoersmiddel nodig heeft. Gaat het om het gebruik in bijvoorbeeld een magazijn? Hiervoor zijn heftrucks met elektrische aandrijving het meest geschikt. Er zijn ook grotere vervoersmiddelen, waarmee 10 ton getild kan worden.

Heftrucks zijn tegenwoordig voorzien van een verbrandingsmotor op diesel of lpg. Benzinemotoren worden bijna niet meer gebruikt, omdat dit te hoge brandstofkosten zou betekenen. Door de schadelijke uitstoot mag er in bedrijfshallen niet meer gereden worden met machines met een dieselmotor, maar wel met lpg-motor.

Contragewicht

De energie wordt in loodaccu's opgeslagen bij vorkheftrucs met een elektromotor. Deze dienen dan ook als contragewicht. Wanneer u een heftruck wilt kopen, moet u er rekening mee houden dat de accu van een gemiddelde heftruck al snel 1500 kg weegt. Heftrucs met een verbrandingsmotor beschikken over een apart contragewicht.

In ons assortiment kunt u kiezen uit heftrucks met 3, 4 of 6 wielen. Het maakt uit of er 2 of 4 niet-sturende wielen aan de voorkant zitten en 1 of meer sturende wielen aan de achterkant.

Kooiconstructie

De bestuurder van de heftruck wordt beschermd door een kooiconstructie. Zo raakt hij niet bekneld als het toestel onverwacht zou omvallen of als er een lading af zou vallen. Er gebeuren regelmatig ongevallen als er zware lasten getild moeten worden en ook als er het materiaal over hellingen moet worden verplaatst.

Veiligheid is een aspect waarbij u zeker rekening moet houden als u een heftruck gaat kopen. Er wordt veel gedaan om de heftruck zo veilig mogelijk te maken. Zo worden tegenwoordig installaties met automatisch naar beneden bewegende standen naast de chauffeur toegepast. Die moeten hem dan op zijn plaats houden, in het geval de heftruck zou kantelen.

De chauffeur kan tijdens het werk een gordel dragen. Hiermee zijn verschillende types heftrucks uitgerust. Maar de gordel wordt niet altijd gebruikt, zeker niet als de chauffeur regelmatig in en uit moet stappen.

Voor welke bedrijfssituatie u ook een heftruck wilt kopen, onze specialisten helpen u graag om uw keus te bepalen.