Wij zijn Prins Mechanisatie

Prins Mechanisatie is de oudste onderneming van de Prins Holland groep. Oorspronkelijk opgericht in 1958 heeft het zich ontwikkeld van een lokaal loonbedrijf naar een belangrijke leverancier van intern transport machines en producent van de welbekende Prins Heftrucks.
Importeur van Cesab heftrucks waarmee vele logistieke processen gerealiseerd kunnen worden. Echter ook onafhankelijk om daarmee altijd de juiste machine en de wens van de klant in te kunnen vullen.

Prins semi-ruw terrein heftrucks

Prins Maasdijk is al jarenlang een toonaangevende producent van de Prins vorkheftruck. Deze unieke lichtgewicht semi-ruw terrein heftruck heeft zijn waarde bewezen in diverse sectoren, waaronder tuinbouw, fruitteelt, landbouw en tentenbouw.

De Prins vorkheftruck wordt intern ontwikkeld en geproduceerd, en is speciaal ontworpen voor gebruik op slechte of zachte ondergronden. Met een indrukwekkend hefvermogen van maximaal 2.500 kg biedt deze heftruck een betrouwbare oplossing voor verschillende toepassingen.

SPECIAAL VOOR ONVERHARDE ONDERGROND

Grote luchtbanden zorgen ervoor dat de Prins Tiger een extreem lage bodemdruk heeft. Dit maakt hem uiterst geschikt voor onverharde terreinen en moeilijk bereikbare gebieden waar andere heftrucks vaak niet kunnen opereren. Maar wat gebeurt er op vochtige plaatsen waar spoorvorming een probleem kan zijn? De Prins Tiger heeft hier rekening mee gehouden. De contragewichten zijn namelijk afneembaar, waardoor de bodemdruk nog verder wordt verminderd. Dit betekent dat zelfs op vochtige ondergronden de heftruck minimaal spoorvorming veroorzaakt.

HEFCAPACITEIT TOT 2.5 TON

De Prins Tiger biedt een scala aan modellen om aan verschillende behoeften te voldoen. Het assortiment varieert van een 1-tonner tot een unieke 2.5-tonner, met de keuze tussen een diesel- of LPG-motor. Voor situaties waarin uitstoot van uitlaatgassen ongewenst is, is er ook een elektrisch aangedreven variant ontwikkeld. Deze elektrische uitvoering is verkrijgbaar in twee versies, met hefvermogens van 750 kg en 1.000 kg. Een krachtige batterij zorgt voor een langdurige rijtijd, zodat de productiviteit gewaarborgd blijft.