Kennismaking

De verkoop adviseurs van Prins Maasdijk laten u graag kennismaken met de Pitbull mini shovels.

U wordt dan ook van harte uitgenodigd om contact met ons op te nemen om de Pitbull te ervaren en antwoord te krijgen op al uw vragen.
De meest bijzondere en relevante kenmerken en eigenschappen van de Pitbull hebben wij voor u hieronder beschreven, zodat u net zo enthousiast wordt over deze machines als wij dat zijn:

Advies 
nodig?

Neem contact op

AANDRIJVING PITBULL MINI SHOVEL

De Pitbull minishovels zijn voorzien van een hydrostatische aandrijving rechtstreeks op een doorlopende cardanas. De hydromotor drijft met een eindvertraging de twee 12 tons Dana Spicer assen aan. In vergelijking met wielmotoren zorgt dit voor een grote overbrenging van kracht.
De combinatie van een hydrostatische aandrijving met elektrische verstelbare rijmotor resulteert in een traploze opschakeling.

Voor de Pitbull minishovel zijn er twee assenmogelijkheden. Of men kiest voor 45% sper op de voor- en achteras of voor de in- en uitschakelbare 100% sper op de vooras met een open differentieel op de achteras. De 45% sperassen sperren altijd, dat wil zeggen dat het ene wiel het andere wiel voor 45% meehelpt, maar ook dat het vrije wiel altijd 45% wordt tegengehouden. Bij de inschakelbare 100% sper as biedt de mogelijkheid om al rijdend deze hydraulische sperrende as te activeren. De meeste concurrerende machines hebben deze activering van de sperfunctie niet. Extra voordeel van hydraulische sperassen is de vele malen grotere levensduur in vergelijking met elektrische sperassen.

De unieke stabiliteit van de Pitbull minishovel ten opzichte van de concurrentie is gerealiseerd door de knikbesturing niet te voorzien van een pendelend knikpunt maar van een star knikpunt. Hierdoor is het knikpunt uitsluitend bedoelt om te sturen. Het rijcomfort en de stabiliteit wordt gehaald uit de toepassing van de pendelende achteras. De vier wielen blijven praktisch altijd in aanraking met de ondergrond, ook bij het nemen van bochten of het knikken met de lading aan de voorkant.
De Pitbull machines hebben zeer veel tractie waardoor er met zeer veel kracht iets voor te trekken valt of bijvoorbeeld een hoop zand in te rijden is.
De handrem zit bij het assenpakket met 45% sper op de doorlopende cardanas. Dit is een schijfrem, die doormiddel van een handremhendel naast de stoel op spanning gezet wordt.
De 100% sper as is voorzien van een inwendige olielamellenrem. Deze wordt elektrisch aangestuurd. Dit houdt in dat de rem altijd ingeschakeld wordt wanneer de spanning van de machine afgehaald wordt of hij in neutraalstand staat. Ook is het mogelijk hem in te schakelen met de rijbeveiliging met een knop op de stuurkolom.

BESTURING PITBULL MINI SHOVEL

Bij het starten van de Pitbull minishovel staat deze altijd in neutraal, ook als de machine werd stilgezet in de voor- of achteruit stand. Middels de knoppen op de joystick wordt de rijrichting bepaald. Op het dashboard is een beveiligingsschakelaar voorzien die voorkomt dat de machine per ongeluk in voor- of achteruit staat. Op de stuurkolom wordt door middel van een knipperend pijltje aangegeven of de minishovel in vooruit of achteruit staat. Er is geen schakelaar voor hoog/laag, daarvoor is de inch-functie op de joystick, waarmee de gewenste snelheid wordt gecombineerd met de benodigde werkhydrauliek. Een geluidsignaal bij achteruit rijden is optioneel.
Het regelen van de arbeidshydrauliek los van de rijhydrauliek wordt bediend via een scrollwieltje op de joystick. Op deze wijze "inchen" is uniek in de markt, de verhouding arbeidshydrauliek en rijsnelheid is traploos instelbaar. Bediening van het rempedaal om dit te bereiken is dus niet nodig en het gaspedaal wordt gebruikt om de ideale olieflow te verkrijgen op de arbeidshydrauliek. Het bijvoorbeeld op vol vermogen aansturen van een veegmachine en het rijden zelf doseert wordt dus gerealiseerd door gebruik te maken van de hand-inching.
Het dashboard van de Pitbull minishovel is chique en netjes afgewerkt, de nieuwste modellen zijn voorzien van een touchscreen scherm.

INSTAP EN COMFORT PITBULL MINI SHOVEL

De Pitbull minishovel heeft een lage instap, instapbeugels zijn dan ook niet nodig en de aanwezige veiligheidsbeugel kan gebruikt worden als opstapbeugel indien dat toch is gewenst. De zit is tamelijk laag en comfortabel. De stoel is makkelijk te verstellen, ook de mate van de vering. De stuurkolom kan voor voren gekanteld worden. Voor lange mensen is er optioneel de mogelijkheid om het dak met 6 cm te verhogen.

GIEK VAN DE PITBULL MINI SHOVEL

De giek van de Pitbull minishovel is onderscheidend van de concurrentie door toepassing van P-Z kinematica. De P-kinematica zorgt er middels parallelle geleiding voor dat de last horizontaal blijft en de Z-kinematica zorgt voor een hoge uitbreekkracht, wat resulteert in enorm veel kracht om bijvoorbeeld pallets op te tillen. Het ontwerp en de constructie van de giek geeft de bestuurder van de Pitbull minishovel een zeer goed overzicht. De bestuurder kijkt door de giek heen en zelfs de koplampen blijven binnen de zichtlijnen van de wielen waardoor ze geen extra belemmering in het zicht vormen. Ook de spatborden beperken geen zicht.

WISSELEN VAN AANBOUWDEEL

Een hydraulische snelwissel is standaard voorzien op de Pitbull minishovel om snel van aanbouwdeel te kunnen wisselen. De bediening gaat met behulp van een hendel achter de joystick.
De derde functie is een hydraulische functie die bijvoorbeeld nodig is voor het aansturen van een veegmachine, balenklem, maaimachine of tijdens het boxen instrooien. De snelkoppelingen zitten aan de voorzijde van de minishovel. Optioneel kan het ook aan de achterzijde van de machine.
Bij aanwezigheid van een derde functie wordt deze hydraulische functie afgetakt van de hydraulische snelwissel. Het wisselen tussen de derde functie kan mechanisch met een driewegkraan of elektrisch doormiddel van een 6-2 ventiel en een knop op het dashboard. Pitbull heeft geen eigen aankoppeling, in de praktijk wordt veelal gekozen voor een de Giant aankoppeling als snelwisselsysteem in plaats van de standaard euro-koppeling.

ONDERHOUD EN HIJSOGEN

De motor van de Pitbull minishovel is achter de bestuurder geplaatst, de rvs motorkappen zijn eenvoudig te openen. De motor en daarmee de onderdelen voor het onderhoud van de motor zijn makkelijk bereikbaar. Gebruiksvriendelijkheid was en is een speerpunt in de ontwikkeling van de Pitbull minishovels. Het aftappen van motorolie kan snel en eenvoudig na het verwijderen van de plaat die de tank beschermd. De brandstoftank zit in de voorbok van de machine.
De Pitbull minishovel is uitgerust met meerdere hijsogen aan voor- en achterkant.