Wij zijn Prins Holland

De diverse ondernemingen van de Prins Holland groep zijn onderverdeeld in drie vestigingen waartussen een sterkte verbinding bestaat. Prins Maasdijk, Van Geel Heftrucks en Prins Forklifts UK. De groep is zowel regionaal als internationaal actief.

De kracht van de Prins Holland groep ligt in het versterkende effect dat ontstaat door de samenwerking van verschillende ondernemingen. Door optimaal gebruik te maken van ieders krachten, kan de Prins Holland groep breedvoerig, complexe projecten aannemen. Dankzij onze lokale aanwezigheid blijven de communicatielijnen kort en het contact persoonlijk.

MPrins Mechanisatie en Van Geel heftrucks in Tilburg importeren, produceren, verkopen en verhuren machines voor intern transport. Met 30 monteurs wordt in een groot gedeelte van Noord Brabant, Zuid Holland de service voorzien. De groep heeft een verhuurvloot van ongeveer 1500 machines om de klanten in de behoefte voor korte of lange termijn te voorzien.

Prins Forklifts UK opereert in het zuiden van Engeland en importeert en distribueert daar de Prins heftrucks die in Maasdijk gebouwd worden. Daarnaast is er ook een uitgebreid programma van ander machines te koop of te huur.

In 1958 besloot Arie Prins als jonge man om als zelfstandige loonwerker aan de slag te gaan. Hij begon met het gebruik van een freesmachine bij de tuinders in het Westland. Al snel breidde hij zijn diensten uit naar de reparatie, onderhoud en verkoop van machines, wat uiteindelijk de basis vormde voor Prins Mechanisatie, terwijl het loonbedrijf blijft groeien.

Beide Prins-bedrijven hebben zich aangepast aan de veranderingen in het Westland en zijn gestaag gegroeid. In de vroege jaren '70 ontdekte Arie Prins een gat in de markt voor kleine ruw terrein vorkheftrucks, wat het begin was van de heftrucktak.

Toen er aan het einde van de jaren '70 behoefte was aan een betrouwbare krachtbron voor de heftrucks, kwam Prins al snel in contact met Kubota. Dankzij het feit dat Prins snel de grootste klant van Kubota in Nederland werd, kreeg het de mogelijkheid om Kubota-importeur te worden en dit werd ondergebracht in Prins Motoren.

In de jaren '90 werd afscheid genomen van het loonbedrijf, waarna de Mechanisatie-tak zich specialiseerde in intern transportmaterieel en de Motoren-afdeling zich toelegde op de levering van Kubota-motoren aan machinefabrikanten in binnen- en buitenland.

Met de oprichting van Prins Forklifts UK en de overname van Van Geel heftrucks heeft Prins zich ontwikkeld tot een prominente speler in zowel de heftruck- als de dieselmotorenmarkt.