Voorzetapparaten

Van Wegende Vorken Tot Kantelcontainers
 
Een vorkheftruck heeft standaard een vorkenbord en vorken om de lading te heffen en vervolgens te verplaatsen om het op de gewenste plek weer te lossen. In sommige gevallen zijn de standaard vorken niet handig genoeg of zijn er toepassingen gewenst anders dan het verplaatsen van pallets met goederen. Prins Maasdijk biedt daarom voorzetapparatuur aan speciaal toepasbaar voor de vorkheftruck. Voorbeelden van handige toepassingen in combinatie met een vorkheftruck zijn bijvoorbeeld wegende vorken. Via een overzichtelijk display wordt de bestuurder van de heftruck direct geïnformeerd over het netto lastgewicht. Een kantelcontainer en/of schepbak is een ideale toepassing van een voorzetapparaat voor het snel en eenvoudig legen van een bak. De inhoud kan afval zijn, maar zeker ook grondstoffen die u intern transporteert binnen uw onderneming.

 

Plantenvork

Vorken die speciaal bedoeld zijn voor het heffen van potplanten besparen veel handelingen in de kwekerij. Met een plantenvork wordt in één shift een oppervlakte van circa drie vierkante meter aan potplanten opgetild. Vervolgens kunnen ze elders worden uitgezet of gaan ze naar de tafel om verder te worden verwerkt. Om de planten daarna weer op te halen en uit te zetten op het worteldoek.

Prins VARI-VORK

Plantenvorken zijn er in vaste (pot)maten, maar Prins heeft ook de VARI-VORK ontwikkeld. De Prins VARI-VORK is de oplossing voor kwekers die met verschillende maten potten werken. De Prins VARI-VORK is een alternatief om wederom te investeren in een potplantenvork met vaste breedtemaat. Met de Vari-Vork van Prins Maasdijk maakt u in een hand-om-draai uw eigen potplantenvork op maat. Met slechts één ring- of steeksleutel verstelt u de vorken naar de maatvoering van uw potten! Dat is nog eens efficiënt investeren: één potplantenvork die altijd te gebruiken is voor welke potmaat dan ook! Uiteraard past de Vari-Vork op elke vorkheftruck, maar in combinatie met een Prins Heftruck heeft u qua intern transport binnen uw kas of kwekerij het thans maximale haalbare aan ergonomie, minimale wieldruk, efficiency, grote wendbaarheid, flexibiliteit en comfort.