Weegsystemen

In samenwerking met RAVAS biedt Prins Maasdijk diverse weegsystemen aan. Prins Maasdijk en RAVAS hebben hun expertise gebundeld en Prins Maasdijk biedt een uitgebreid assortiment aan van diverse weegsystemen gebaseerd op de door RAVAS ontwikkelde technologie.

Wegende Magazijntrucks

Elektropallettrucks en orderverzameltrucks kunnen worden aangepast voor inbouw van het RPW EL weegsysteem. De vorkconstructie van de truck wordt mechanisch aangepast, zodat het weegsysteem kan worden ingebouwd met een minimale hoogte toename van de vorken van slechts 5 mm. Een indicator naar keuze maakt het mogelijk het gewicht op de vorken af te lezen en desgewenst te communiceren met een truckterminal of warehouse management system. Vanaf dat moment is alles wat met de truck wordt opgenomen, direct gewogen. Voor controle van goederenontvangst tijdens het lossen van vrachtwagens, voor het voorkomen van fouten tijdens het order verzamelen, of voor het bepalen van expeditie gewichten of het voorkomen van overbeladen tijdens het laden van vrachtwagens. De compacte digitale weegindicator, onder handbereik gemonteerd, beschermd tegen stof, water, schokken en trillingen.

Wegende Handpallettrucks

Wegende handpallettrucks beginnen bij prijsbewuste oplossingen voor wie enkele malen per dag controlewegingen uitvoert, bijvoorbeeld voor het vaststellen van expeditiegewichten voor transportdocumenten, of het controleren van inkomende goederen. Het assortiment eindigt bij een handpalletwagen met uitgebreide weegfuncties zoals een telprogramma en de mogelijkheid tot ingave van bijvoorbeeld artikelcodes. Welke oplossing voor u het meest geschikt is, is maatwerk. Neem contact op met onze vertegenwoordiger en laat u uitgebreid adviseren en informeren.

Wegende Vorkheftrucks

De RCS PLUS is een nauwkeurig en voordelig weegsysteem voor vorkheftrucks, preciezer en goedkoper dan concurrerende hydraulische weegsystemen. Op een vorkheftruck met een capaciteit van 2500 kg verloopt de gewichtsaanduiding in stappen van 2 kilogram, met een tolerantie van + 5 kg. De RCS PLUS weegt door de druk te meten in het hydraulisch hefsysteem van de vorkheftruck, via een temperatuur gecompenseerde sensor op een ventielblok. De RCS PLUS meet tijdens een gecontroleerde daling van de mast een groot aantal malen de oliedruk in het hydraulisch systeem, de software vertaalt deze metingen naar een nauwkeurige gewichtsindicatie van de last op de vorken. De RCS PLUS is zeer geschikt voor controlewegingen vanaf de vorkheftruck, zoals bijvoorbeeld bij goederenaanname, het bepalen van verzendgewichten, het voorkomen van overbeladen, inventarisatie, voorraadbeheer etc.