Diesel generator

Een benzine- of diesel generator? Het is belangrijk om vooraf te bepalen welke brandstof u wilt gaan gebruiken als u zo'n apparaat aan wilt schaffen. Op welke brandstof wilt u uw noodstroomvoorziening laten draaien? De keus hangt vooral af van wat voor u het makkelijkst te verkrijgen is. Een diesel generator is over het algemeen duurzamer dan een op benzine. U kunt deze ook langere tijd achter elkaar laten draaien. De generator heeft als functie om elektriciteit op te wekken. In de generator wordt dus de mechanische energie, omgezet in elektrische energie. Er is volop keuze tegenwoordig. U kunt zelfs kiezen uit hybride aggregaten. Tijdens een lage energiebehoefte is het mogelijk dat deze op een accupakket draaien. Dan begint het apparaat te werken zodra de energiebehoefte oploopt. Het voordeel hiervan is dat u zo inspeelt op een grote(re) energiebehoefte. Zo ziet u: er zijn allerlei mogelijkheden.

Advies 
nodig?

Neem contact op

Plaatsing

Wij houden er rekening mee waar u de diesel generator gaat plaatsen en waar u het wilt gaan gebruiken. Maakt het geluidsniveau uit of is dat niet zo belangrijk? Een apparaat op benzine is wat stiller in gebruik dan een op diesel.

Heeft u het apparaat nodig tijdens een verbouwing of op een bouwplaats? Komt het bij u thuis te staan om achter de hand te hebben of heeft u de noodstroomvoorziening nodig op de camping of een andere plaats waar er geen stroomvoorziening is of waar deze onstabiel is.

Vermogen

Er is een breed aanbod en u kunt kiezen uit allerlei verschillende modellen, die allemaal hun eigen specificaties hebben, draaien op een brandstof (benzine of diesel) en diverse motorcapaciteiten hebben. Het is afhankelijk van het vermogen hoe lang u de diesel generator kunt inzetten.

Hoe groter het vermogen, hoe langer het gebruikt kan worden tijdens stroomuitval. Vooraf is het verstandig goed na te denken waarom u het apparaat wilt aanschaffen, het gewenste vermogen, de gewenste brandstof en natuurlijk speelt ook de prijs een rol.

Stroomuitval Of -Storing

Voor ieder budget is een geschikte generator te vinden, of u nu kiest voor een diesel generator of een op benzine. Wij helpen u graag een goede en verantwoorde keus te maken en voorzien u van alle informatie die u nodig heeft. Natuurlijk kunt u ook online bij ons bestellen. Ook bieden wij u garantie en kunt u rekenen op onze service en onderhoud, mocht dat nodig zijn.

We bieden een compleet aanbod, van handige lichte generatoren voor gebruik op boot, de markt, de camper tot zwaardere modellen bij evenementen en festivals. Of u nu een voorziening zoekt bij stroomuitval of stroomstoring. We kunnen u in alle gevallen een passend advies geven en u informeren over een groot aantal bekende merken, inclusief vermogen en spanning, alsmede de benodigde brandstof.