Generator kopen

U als consument heeft de beschikking over een gigantisch breed aanbod. Er zijn diesel en benzine generatoren met allerlei verschillende soorten vermogens. Het maakt natuurlijk uit waar u de generator wilt in gaan zetten waarvoor u kiest. Moet de generator de volledige netspanning overnemen? Of wilt u dat de generator het niet automatisch overneemt van de meterkast? Welk apparaat wilt u aansluiten? Gaat het om een koffiezetapparaat, een koelkast, een boormachine, een lasapparaat? Dit soort vragen dient u zich eerst af te vragen voordat u een generator gaat kopen. Voor bijvoorbeeld een koffiezetapparaat is een enkele fase (230V) voldoende. Dit geldt ook voor apparaten als koelkasten en boormachines. Bij een lasapparaat, die werkt op krachtstroom, zult u andere eisen hebben. Dan zult u een generator nodig hebben met een 3-fasen (400V) aansluiting.

Advies 
nodig?

Neem contact op

Vermogen

Het vermogen van de generator bepaalt hoe lang deze ingezet kan worden als sprake is van stroomuitval. We kunnen samen met u bepalen wat voor u de beste opties zijn. U hoeft ons alleen maar te laten weten waarom u een generator wilt kopen, welk vermogen en welke brandstof u wilt. Vanzelfsprekend houden we rekening met uw budget.

Plaatsing

U moet uzelf eerst afvragen waarvoor u de generator gaat gebruiken. Waar komt het apparaat te staan? Welke brandstof wilt u gebruiken? Wat is het gewenste vermogen? Wij kunnen u voorzien van alle informatie die u nodig heeft om uw keus te bepalen. Desgewenst vragen wij bij de leverancier extra informatie op. Zo bent u er altijd zeker van dat u de meest passende generator tot uw beschikking heeft.

Spanning

Belangrijk om ook vooraf te bepalen is welke spanning u nodig heeft. Om een zogenaamde krachtstroomaansluiting (400V-aansluiting) van stroom te voorzien met behulp van een generator zult u er een nodig hebben die 400V af kan geven. Moet de meterkast automatisch worden overgenomen bij stroomuitval? En wilt u daarom een generator kopen? U moet dan aan de hand van de apparatuur die u wenst aan te sluiten bepalen hoeveel spanning u nodig heeft.

Meer Weten?

Overweegt u een generator te kopen? Een generator is ideaal als u te maken krijgt met stroomuitval. Ook op plaatsen als een vakantiehuis, tijdens een verbouwing aan uw huis of op de camping waar het lastiger is om aan elektriciteit te komen is een generator een must. Bij Prins Maasdijk vindt u zeker iets van uw gading!