Veiligheid

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent aliquam, nisl ac accumsan tincidunt,

Intern Transport: Importeur van ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Dieselmotoren: Importeur van ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Generatorsets: Importeur van ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Advies 
nodig?

Neem contact op

Omdat Veiligheid Belangrijk Is

Prins Maasdijk staat niet alleen in voor uw stroomvoorziening, maar waakt ook over uw veiligheid. Beveilig uw generatorset en uzelf door middel van de volgende mogelijkheden, zodat u er zorgeloos gebruik van kan maken.

Thermische Beveiliging

Thermische beveiliging beschermt de generator tegen overbelasting. Ons assortiment luchtgekoelde generatorsets in frame tot zo'n 15 kVA zijn hier standaard mee voorzien.

Thermomagnetische Beveiliging

De thermomagnetische beveiliging (automaat) beveiligt de generator tegen overbelasting en kortsluiting. Bij overbelasting zal het thermische gedeelte van de beveiliging na een bepaalde tijd uitschakelen. De uitschakeltijd hangt af van de grootte van de belastingsstroom: hoe groter de overbelasting, hoe korter de uitschakeltijd.

Bij kortsluiting zal het magnetische gedeelte van de beveiliging onmiddellijk uitschakelen. Belangrijk hierbij is de juiste keuze van automaat en de doorsnede en de maximaal toelaatbare lengte van verlengkabels om de uitschakeling bij kortsluiting te kunnen garanderen.

Aardlekschakelaar

De aardlekschakelaar dient voor het beveiligen van personen tegen elektrische schokken bij indirecte aanraking (bv. een beschadigde stroomgeleider raakt de metalen behuizing van een toestel). De aardlekschakelaar registreert of er ergens stroom weglekt en schakelt uit wanneer de lekstroom groter is dan 10, 30, 100 of 300 mA. Dit is een manier om elektrocutie te voorkomen. Om conform de norm te werken, moet het generatorset aan een gecertificeerd aardingspunt geaard worden. Deze optie is dus niet handig bij mobiel gebruik.

Isolatiebewaking

Een isolatiebewaking meet continu de weerstandswaarde (in Ohm) tussen de aarde (in ons geval motorblok/generatorbehuizing) en de generatorwikkelingen. Wanneer er geen fout en dus geen risico voor de gebruiker is, zal de weerstanswaarde tussen aarde en wikkelingen zeer groot zijn.

Zodra er echter een fout optreedt (isolatiefout) daalt de weerstandswaarde. Wanneer die fout een gevaar vormt voor de gebruiker (weerstandwaard onder de 10 kOhm) wordt de spanning automatisch uitgeschakeld. De motor kan eventueel ook worden stilgelegd. Een aardingspunt is overbodig, wat de isolatiebewaking bijzonder geschikt maakt voor mobiel gebruik van het generatorset.